miércoles, noviembre 29, 2006

ETA NO-ETA EZ

Egun on. (Iyi gunler.)

Bask Universitesi Vitoria yerleskesinde 27-30 Kasim 2006 tarihlerinde "Avrupanin Doguya Acilan Kapisi" basligi altinda bir Turkiye Kultur Gunleri (Jornadas Culturales) duzenlendi. Etkinligi Vitoria-Gasteiz Belediye Baskanligi, kentin bagli oldugu Alava-Araba Ili Genel Meclisi (Diputacion General) ve Sociedad Landazuri Elkartea adli STK destekledi. (Turkiye Kultur Gunleri ile ilgili duyuruya bu STKnin internet adresinden ulasabilirsiniz.)

Kultur Gunleri cercevesinde verilen konferanslar arasinda en buyuk ilgiyi Prof. Dr. Turkkaya Ataov tarafindan verilen "Turk Kimligi" konulu olani cekti. Ben de "AB Yolunda Turkiye" baslikli bir konusma yaptim. Konferanslara paralel olarak aksamlari da Turk filmleri gosterimi duzenlendi. Bu faaliyetler yerel basinda, radyoda da yer aldi.

Ziyaret ettigimiz Il Genel Meclisi ve Belediye Baskanliginin kapilarinda Ispanyolca ve Baskca olarak "ETAya Hayir" yazili olmasi dikkatimi cekti.

Vitoriadaki birkac gunluk konuklugumuzda (Bask konukseverligini anlatmaya yerim ve gucum yetmez) birkac Baskca kelime ogrenmeyi de basardim.

Agur. (Hoscakalin.)

3 comentarios:

röşariö dijo...

Gabon: usted me sorprende siempre... ese euskera... por cierto tan difícil como el turco, o no???
Askerri asko.

Ayhan Enginar dijo...

No lo sé. Solo quedé tres dias en el Pais Vasco y no tuve tiempo para aprender mas que saludar y despedirse en vascuense. Sin embargo, me llama la atencion lo parecido entre las palabras egun y gun (con dos puntos sobre la u) que significan dia en ambos idiomas...

Ayhan Enginar dijo...

Bueno, no en ambos idiomas, sino en vascuense y turco, respectivamente. Despues de escribir el comentario anterior una vez mas me di cuenta que lo de idiomas no es lo mio...